ST RAFAELSGÅRDEN

På en höjd vid havet

PÅ EN HÖJD VID HAVET, på nordöstra Orust, ligger st Rafaelsgården. Under snart tjugo år har vi själva och alla de människor som passerat den här platsen, bidragit till skapandet och omformandet av platsens natur, trädgård och arkitektur. Vi vet hur viktig vår omgivande miljön är för hälsan. Det gäller såväl för att bibehålla hälsa som att bli frisk från sjukdom. Därför erbjuder vi en helt unik plats, för ditt läkande och helande. St Rafael själv, ärkeängeln som helar och läker, fanns med oss från start och att uppkalla gården efter honom var självklart.

TIDIGT STARTADES ett trädgårdsterapi projekt här, i samarbete med VG regionen och Länsstyrelsen. Samtidigt präglades gården av både får och ullhantverk, med egen butik. Småningom växte ett gästboende fram och när vi förvandlat den gamla ullverkstaden till kapell och meditationsrum, så var vi redo för att erbjuda reträtter. Under flera år berikades platsen med återkommande besök av Johannesbröder från Belgien, som i samarbete med oss ordnade familjereträtter på gården. Även bröder och systrar från svenska kloster besöker oss, och genom sitt innerliga kall ger de en alldeles särskild och välkommen näring åt vår plats.

FÖR NÅGRA ÅR SEDAN fick vi äran att ge plats åt helgonet och kyrkoläraren, Terese av Lisieuxs reliker i vårt lilla kapell och såväl reliker som alla besökares böner under dessa dagar gjorde oförglömliga avtryck i platsen. Även mässorna som vi ibland firar, då vi har besök av katolsk präst eller diakon, bidrar på ett alldeles särskilt sätt till den läkande och helande kraften som vi upplever här. I kapellet finns också en skulptur av Vår fru av Banneux, en gåva till familjereträtterna från ett kloster i Belgien.

PARALLELLT SÅ ÄR PLATSEN också ett hem där alla underbara barn, ungdomar, vänner och gäster, som passerat under åren, ovärderligt har bidragit till just den vitalitet som St Rafaelsgården i sin tur nu i överflöd ger tillbaka, till den som väljer att stannar upp här. Ur denna välsignade mylla växer nu själva Funktions- och Klostermedicinska Kliniken fram, St Rafaelsgården. En plats för Läkande och Helande.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.
Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.