FLOATING

FLOATING

Flotating är en av de mest effektiva eller potentiella tekniker som finns för att uppnå riktig djup avslappning och därmed få effektiv återhämtning för kroppen, med en lång rad hälsofördelar som följd. Floating är väl underbyggd med forskning där man har konstaterat bevisbara effekter på många områden.

Minskad smärta i muskler och leder
Minskad smärta vid kroniska tillstånd som vid whiplash och fibromyalgi
Minskad stress och oro
Minskad huvudvärk
Minskad depression och ångest
Ökar ämnesomsättningen i kroppen och stödjer vid önskad viktnedgång
Floating har bevisbart god läkning vid ex Exem och Psoriasis
Bättre sömnkvalité
Ökad känsla av allmänt välbefinnande
Sänkt blodtryck
En upplevelse av att tåla stressiga situationer i livet bättre
Ökad blodcirkulation
Mycket stärkande för Immunförsvaret
Ökar inspiration och kreativitet

Hög salthalt

Floating innebär att du flyter helt passivt och viktlöst i en  tank med kroppstempererat vatten, vilket har en högre salthalt än i döda havet. Epsomsaltet, som vi använder, är rikt på magnesium vilket i sig, utöver effekterna av att flyta viktlöst, har många goda hälsoegenskaper, vilka är nämnda ovan.

Vår floatingtank är den största modellen som finns och du kan, om du tycker att det är obehagligt att vara instängd, ha både taket och dörren öppen. Ofta märker du efter några gånger, ju mer avslappnad du blir, att du inte längre har ont av att vara instängd i tanken. Tystnaden och stillheten som du omsluts och intas av under Floatingen tar allt mer överhanden. Du väljer själv om du vill ha belysning på eller helt mörkt.

Så här går det till

Floating går till så här: Här på plats duschar du noga enligt anvisningar före Floatingen. Du får öronproppar för att slippa få vatten i öronen. Du lägger dig i tanken utan kläder med armarna utmed sidorna eller sträckta uppåt förbi huvudet, vilket som känns mest bekvämt. Saltet gör att du flyter av dig själv, utan att behärska en flyt teknik.  

Du flyter i 45 minuter eller 90, vilket du har valt. Många somnar, andra inte.  De första gångerna, när spänningar börjar släppa, kan vara både sköna och något jobbiga. Smärta kan till och med öka något i den avslappnande processen, för att tillslut släppa. Inre känslor, som suttit inbundna i spänningarna, kan för en stund förnimmas. 

Efteråt duschar du igen och vid återhämtningen efteråt är det viktigt att du dricker mycket vatten. Vi rekommenderar att du slår dig ner i vårt relaxrum en stund och låter kroppen hämta sig med vila och en kopp te.

effekterna av floating

Effekterna av floating kan upplevas kraftfulla. Det är möjligt att boka Floating med efterföljande samtal eller osteopati de första gångerna, om du vet med dig att du har mycket spänningar.  Dubbelbehandlingar med 90 min floating eller 45 floating med efterföjande CHealing Touch kräver floatingvana.  Vi rekommenderar minst 2-3 Floatingar innan du kan börja förvänta dig riktiga resultat, men samtidigt skiljer detta sig från person till person. En del upplever det som fantastiskt från första stund, en del behöver några gånger på sig innan hälsofördelarna börjar ta över. Det beror på hur lätt du har för att slappna av och hur länge du har gått med spänningar i kroppen. 

I början kan man förvänta sig träningsvärk efteråt. Upplevelsen är att man ligger passiv och guppar, men omedvetet så arbetar kroppen in i minsta muskel med att parera i floatingen. Det är alltid en spännande upplevelse dagen efter. Ett mk vackert sätt att lära känna sin kropp.

Forskning och Röster

Om du hör till dem som tycker att det är spännande att läsa forskningsrapporter så råder vi dig att göra Googlesök på Forskning på Floating, Karlstads Universitet. De är störst i landet på Floating kopplat till medicinsk verkan. Där kommer du att hitta  studier som pekar på Floatingens positiva effekter. Och så här säger några om sin erfarenhet:

“Inget har givit mig så mycket lugn och ro åter som Floatingen. De första gångerna var nästan lite jobbiga, kroppen ville inte riktigt slappna av, men nu kan jag inte vara utan den. Floatar regelbundet flera gånger i månaden och har fått en förhöjd livskvalite tack vara detta.”

“Min ständigt torra hud och hårbotten läkte redan efter två gånger och min värk i rygg och axlar lika så. Efter många år med oförklarlig värk i kroppen har jag aldrig ont längre. Jag påverkas inte heller av yttre stress som förr.”

“Mitt inre och i mitt huvud surrade dagligen som om jag bar på ett getingbo i min kropp. Ingenting som jag prövade gjorde mig fri från det ständiga suset  och oron i kroppen och till mediation och avslappning hade jag inte ro. Redan efter andra gången jag Floatade märkte jag en stor skillnad och efter hand fick min kropp ett lugn  och mitt huvud en klarhet, som jag inte trodde var möjlig.”

“Jag minns hur jag till en början kunde komma till Floatingen med en känsla av att vara överlastad, full av oro och i mitt inre ältade jag krångliga relationer och samma sak hände varje gång; efter ca 15 minuter i tanken var allt som bortblåst och ersatt av ett djupt lugn och en inre glädje och styrka. Så mycket energi får jag efter varje gång. Jag får både ökad energi och bättre sömn.”