KONSULTATIONER
OCH PRISER

Nedan finner du priser och information om hur du kan boka;
Läkare, Osteopat, Hälsopedagog, C Trauma Release Terapi och Floating 

LEG LÄKARE ALLMÄNMEDICIN

TORBJÖRN COLLINDER

 • Nybesök Läkarkonsultation 45 min 2 400 kr

  För dig som är ny patient på mottagningen och vill träffa en specialistläkare i allmänmedicin. Passar om du är i behov av kompletterande utredning från vården, second opinion eller läkemedelsjusteringar. För dig med hormonella symptom från ex sköldkörtel, könshormoner, binjurar, långvarig smärtproblematik, utmattning och trötthet samt långvariga mag- tarmbesvär. Avsatt tid för dig i detta besök är 45 minuter. Läkaren lägger utöver det fysiska besöket ca 30 minuter för utredning och administration. Som patient hos oss har du också möjlighet att ställa helt korta frågor till dr Torbjörn via mail. Kostnad för detta ingår alltså i ditt första besök.

 • Återbesök läkarkonsultation 20/40 min 1 200/2 400 kr

  För dig som är patient och har påbörjat utredning och behandling. Kostnaden för återbesöket utgår ifrån dina individuella behov och är antingen 20 eller 40 minuter långt och kostar alternativt 1 200 kr eller 2 400 kr.

 • Telefonkonsultation 15 min 600 kr

  För dig som vill ha information om vad vi kan hjälpa dig med på kliniken, alternativt för dig som har kortare frågor och som ej kräver ett återbesök. För dig som redan är patient hos oss och har en helt kort fråga går det bra att ställa den till dr Torbjörn via mail; klinik@rafaelsgarden.se, utan extra kostnader.

FUNKTIONSMEDICINSKA PAKETET

För dig som söker efter grundorsaker till din ohälsa

 

 • ST RAFAELSGÅRDENS FUNKTIONSMEDICINSKA PAKET omfattar en djupgående analys av ditt nuvarande samt tidigare hälsotillstånd, livsstils genomgång, analys av provtagningar, rådgivning, uppföljningar och vid behov förslag om kompletterande behandling. Syftet är att finna orsaken eller ursprunget till dina besvär och ditt tillstånd och därifrån utarbetar vi tillsammans en unikt individanpassad behandlingsplan. Vi arbetar för att skapa en tydligare helhetsbild av dig och din hälsa, där din motivation är viktig. Vår ambition är att möta dig där du är just nu och följa dig i din takt. 

 

 • Under våren 2022 är det vår funktionsmedicinska terapeut och osteopat Linda Gerhardt som håller i utredningarna och de fysiska mötena. På St Rafaelsgården arbetar vi dock i team och såväl provsvar som din helhetsbild analyseras och gås igenom om av vår läkare dr Torbjörn Collinder och vid behov vår Hälsopedagog Maria Collinder. Teamarbetet ingår i paketet. Om du är i behov av att träffa läkare så går det att boka till läkarkonsultationer utöver paketet med extra kostnader för dessa.

   

      FÖLJANDE INGÅR 

 • Vår Matrix, ett djupgående och detaljerat frågeformulär
 • Ett nybesök
 • Ett återbesök
 • Två telefonkonsultationer
 • Blodprovstagning på Unilabs med 60 olika hälsomarkörer som Blodstatus, Inflammation, Diabetes, Muskler och Vävnader, Sköldkörtelhormoner, Könshormoner, Binjurar, Vitaminer och Mineraler, Oxidativ Stress, Lever, Njurar, Lipider.
 • Organic Acid Test på Nordic Labs ger en detaljerad bild av din Energiproduktion/Mitokondriestatus, Neurotransmittor metabolism, Nutrition och Aminosyror, Vitamin- och Mineral status, Lever/Detoxkapacitet och förekomst av Mikrobiell Dysbios.
 • Analys av formulär och provsvar.  Detta sker i samarbete med vår läkare och hälsopedagog.
 • Vi lägger stor omsorg på att erbjuda kosttillskott av allra högsta kvalité tillsammans med kunskap och individuella råd. Kostnader för ev tillskott tillkommer vilka ofta behövs i början av behandlingen, men läs gärna mer om St Rafaelsgardens steg för läkeprocessen, där vi ser förändring i livsstilsvanor som det primära.

       

      KOSTNADER

 • Paketpriset är 7 950kr plus 350€ vilket betalas till Nordic Labs. En första delbetalning till oss på 2 500 kr betalar ni med en swish länk som ni får av oss. Om du inte kan betala med swish, får du en betallänk till kortbetalning via mail. 

       

      UTÖKAT PAKET

 • Det finns möjlighet att utifrån individuella behov utöka såväl provtagning, konsultationer och behandlingar hos läkare, osteopat och vår CTR-terapeut. För mer info se vidare under fliken konsultationer och priser.         

     

      MER INFO

 • Om du önskar att veta mer utförligt om paketet är något för dig och de hälsobesvär du har så går det bra att boka en telefontid till någon av oss. Maila oss för tid, eller boka via vår bokning i menyn.

         

      FÖR DIG SOM BESTÄMT DIG

 • Välkommen att kontakta oss på fm@rafaelsgarden.se med ämne Funktionsmedicinskt paket. Vi behöver ditt personnummer och telefonnummer för att gå vidare. Om du inte vill ange detta i mail går det bra att ringa oss. Vi återkopplar till dig med en detaljerad information om hur processen kommer att se ut samt med en länk till frågeformuläret.

       

 

OSTEOPATI

Linda Gerhardt

 • Nybesök 60 min 1 150 kr.

  Innan första besöket gör jag en analys utifrån svaren du gett innan (vad du vill ha hjälp med, din nuvarande situation samt historia såsom operationer eller trauman). Vid första besöket gör jag en grundlig undersökning av din hållning, kroppens rörelseomfång och rörelsemönster. Jag diagnostiserar symptom och dess kompensationen och behandlar manuellt (med händer). Rådgivning om vad du själv kan bidra med har ofta en stor betydelse.

 • Återbesök 40 min 850 kr.

  Vid återbesök uppdaterar jag behandlings diagnosen utifrån hur din kropp har reagerat och behandlar därifrån. Vi går igenom dina egna intryck och reflektioner. Vid behov får ni möjlighet att boka in tider hos Torbjörn eller Maria för att täcka in den bredd som behövs.

 • Rörelseanalys och gå/löpträning 20 min 400 kr.

  Genom din hållning och rörelsemönster lär jag dig att finna en lättnad i vardagen, hur du kan skingra invanda mönster, och sträva efter en naturlig hållning med god balans som begränsar spänningsvärk.

 • Telefonkonsultation 20 min 400 kr.

CHRISTIAN TRAUMA RELEASE

Maria Collinder

 • Nybesök 90 min 1 450 kr.

  Inför ditt första besök hos mig ber jag dig att skriva något om dig själv, vem du är och varför du önskar att börja arbeta med Christian Trauma Release. Du kan maila mig på klinik@rafaelsgarden.se, eller skriva ett brev via snigelpost, om du är mer bekväm med det. Se adress nedan. När vi sedan ses så lär vi känna varandra mer i såväl samtal som praktiska övningar och behandling, allt utifrån just dina behov. Redan efter första besöket önskar jag att du skall ha upptäckt något nytt med såväl dig själv som kropp, lärt känna dig själv och din kropp något mer. Jag önskar framför allt att du skall få med dig en erfarenhet av skillnaden i upplevelsen av att "vara i huvudet" och att lite mer vara i kroppen. Du kommer redan efter första besöket att få med dig övningar som syftar till mer balans, avslappning och återhämtning i din vardag. Efter första besöket vet du om Christian Trauma Release är något som passar dig och dina behov och vi gör upp en gemensam plan för fortsättning.

 • Återbesök Utökad tid 80 min 1 150

  Återbesök med utökad tid passar för dig som av lite olika anledningar önskar att få längre tid. Jag rekommenderar utökad tid under de första återbesöken, då du ofta är hjälpt av längre tid. För dig som reser långt kan det kännas skönt att tiden inte går så fort i själva behandlingen och då passar den längre tiden. Även för dig som kommer till mig bara en gång i månaden eller mer sällan rekommenderar jag att boka den här längre tiden. Vid återbesöket återkopplar vi till din upplevelse av första behandlingen, vad som skett för dig därefter i din vardag och möter upp dig där i samtal, övningar och behandling.

 • Återbesök 60 min 950 kr.

  Vid återbesöket återkopplar vi till din upplevelse av första behandlingen, vad som skett för dig därefter i din vardag och möter upp dig där i samtal, övningar och behandling.

HÄLSOPEDAGOG OCH NÄRINGSTERAPEUT

Maria Collinder

 • Nybesök Hälsopedagog 90 min 1650 kr.

  Detta besöket passar dig som inte har möjlighet eller önskar att gå in i hela Funktionsmedicinska paketet, men ändå är nyfiken på vad en mer hälsosam livsstil kan innebära. Utifrån Funktions- och Klostermedicinskt synsätt samtalar vi om vikten av en hälsosam livsstil och vad en hälsosam livsstil betyder för just dig och dina förutsättningar? Det kan handla om kost/näring, stresshantering, kroppens betydelse för hälsan, relationer och kommunikation eller vad ett liv med ökad andlig medvetenhet kan innebära. Jag ger dig råd och inspiration och övningar och vi kan arbeta såväl förebyggande, behandlande som i rehabiliteringssyfte. Som förberedelse för ditt besök får du svara på ett frågeformulär gällande din hälsa. Observera att detta inte är detsamma som det mycket mer omfattande formuläret, som ingår i det stora Funktionsmedicinska paketet.

 • Återbesök Hälsopedagog 60 min 950

  Detta besök passar såväl dig som har varit på ett Nybesök Hälsopedagog, som dig som är i eller har gått igenom det stora Funktionsmedicinska paketet. Denna tid kan du utöka ditt paket med, eller följa upp avslutade paket med.

 • Samtal andlig livsstil 60 min 850 kr.

  Längtar du efter ett mer andligt liv? Funderar på hur det skulle kunna se ut för just dig och den du är? Kanske känner du att du skulle vilja få mer andlig praktik in i din vardag, göra den till en naturlig del av din vardag? Alla dessa frågor möter vi upp och och utifrån dig, ditt liv och din längtan ger jag dig råd och vägledning och om du önskar praktiska redskap som meditationstekniker som passar för dig, bön om det är vad du längtar efter och jag kan ge råd om andlig litteratur.

 • Telefonkonsultation 20 min 400 kr.

FLOATING

För tillfället är vår Floating stängd!

 • Floating 45 min 495 kr.
 • Floating 90 min 695 kr.

  Endast vid vana av floating.

 • Floating Klippkort 3 x 45 min 1 300 kr.

 • Floating Klippkort 10 x 45 min 4 455 kr.

 • Floating 45 min med efterföljande samtal 60 min 1 195 kr.

 • Floating 45 min med efterföljande behandling 60 min 1 195 kr.

Följande ingår; Lån av handduk, Öronproppar, Tvål, Schampo
och Balsam från Maria Åkerberg (MÅ) Kroppslotion MÅ, Te och Frukt.

ÄR DET DYRT MED FUNKTIONSMEDICIN?

Är det dyrt med Funktionsmedicin? Finns det ett pris på livskvalité? 

Prisnivån speglar vårt arbetssätt med långa konsultationen och mycket för- och efterarbete. Detta då varje individ är unik och inte faller under en viss grupp med en förutbestämd behandlingsmodell. 

Alla kostnaderna för våra behandlingar, provtagningar och tillskott blir synliga då de inte subventioneras av skattemedel. Vi lägger stor omsorg på att erbjuda kosttillskott av absolut högsta kvalité tillsammans med kunskap och individanpassade råd.

Beroende på din motivation och kraft kan du med vår hjälp göra mycket själv, då rådgivning är en stor del i våra behandlingar. Vårt mål är att finna orsaker till din ohälsa, ge stöd för att du ska återfå hälsan, samtidigt ge dig vad du behöver för en hållbar hälsa. En investering för livet.