KONSULTATIONER
OCH PRISER

Nedan finner du priser och information om hur du kan boka;
Läkare, Osteopat, Hälsopedagog, C Trauma Release Terapi och Floating 

LEG LÄKARE ALLMÄNMEDICIN

TORBJÖRN COLLINDER

 • Funktionsmedicinsk utredning PAKET 10 600 kr

  St Rafaelsgårdens funktionsmedicinska utredning består av en omfattande analys av ditt nuvarande samt tidigare hälsotillstånd, livsstilsgenomgång, analys av provtagningar, rådgivning, uppföljningar och vid behov rek av kosttillskott och utskrift av medicinska recept. Utredningen görs i tre steg vilka inkluderar tre läkarbesök. Målet är att finna orsaken eller ursprunget till dina besvär och ditt tillstånd. Vi arbetar utifrån en helhetsbild där din motivation är viktig och vår ambition är att möta dig där du är och följa dig i din takt. Se detaljerad info nedan.

 • Återbesök läkarkonsultation 60-120 min 1 650-3 300 kr

  För dig som är patient och har påbörjat utredning och behandling. Kostnaden för återbesöket utgår ifrån dina individuella behov och som regel är det en timme långt, men om du behöver mer tid så har vi möjlighet för det direkt, så kostnaden kan variera mellan 1650-3300 kr.

 • Telefonkonsultation 20 min 550-950 kr

  För dig som vill ha information om vad vi kan hjälpa dig med på kliniken, alternativt för dig som har kortare frågor och som ej kräver ett återbesök. Kostnaden för konsultationen utgår från ditt individuella behov och som regel är det 20 minuter, men om du behöver mer tid så har vi möjlighet för det direkt och kostnaden för det kan därför variera mellan 550-950 kr.

FUNKTIONSMEDICINSKA PAKETET

Omfattas av tre steg och tre läkarbesök enligt följande;

Steg Ett börjar med att du bokar en tid till Dr Torbjörn Collinder; FUNKTIONSMEDICINSKT NYBESÖK PAKET. Vi bekräftar bokningen med att skicka en länk till en Living Matrix, med vilken du loggar in på en säker sida för att fylla i tre omfattande frågeformulär. Dessa måste vara klara och inskickade senast fyra dagar innan ditt nybesök. Om du har tidigare journaler, medicinlistor, provsvar eller andra utlåtande som kan vara av värde för oss så måste de också lämnas in senast fyra dagar före besök.

Före besöket går Torbjörn igenom dina svar och ev bifogade tillägg för att få en bred bild av dig och din hälsa och dina besvär. Vid besöket samtalar ni utifrån Matrix och dina behov och redan här ges råd om livsstilsförändringar, provtagningar och ibland föreslås tillskott och receptbelagd medicin. Efter besöket integrerar Torbjörn ert möte i Matrixen, tillsammans med övrig information och en hel bild av ditt hälsoläge börjar nu ta form. 

Steg Två börjar med att du åker till Unilabs på Carlanderska i Göteborg för provtagning. Samtidigt beställer du hem Funktionsmedicinska tester via en länk som du får av oss via mail. Du är nu redo att boka ditt andra besök, FUNKTIONSMEDICIN PAKET BESÖK 2 som skall äga rum inom ca 6 veckor efter ditt första besök. Därefter analyseras dina provsvar och även dessa lägg nu till hela bilden.

Vid andra besöket har vi nu en samlad och bra bild för att lägga upp en individuell behandlingsplan. Denna följer du i ca tre månader. Under den här tiden kan du nå oss på klinik@rafaelsgarden.se eller på vår telefontid 010-14 14 560, kl 8.30-9.30 mån-fre för kortare frågor. Om du har längre frågor kan du boka telefontid via vår bokningssida. (Kostnad för dessa är utöver paketpriset)

Steg Tre innebär att du bokar FUNKTIONSMEDICINSKT PAKET STEG 3. Detta besök skall äga rum ca tre månader efter ditt andra besök. Inför detta besöket får du ett uppföljningsformulär att fylla i. Detta kommer vara till hjälp för att justera i din behandlingsplan och se om det finns behov av kompletterande prover, råd, tillskott eller mediciner. Det tredje besöket sker alltså ca fem månader efter ditt första besök hos oss.

KOSTNADER

Paketpriset är 10 600 kr och omfattas av allt ovanstående i tre steg. Kostnader för provtagning tillkommer och varierar mellan 5 000-15 000 kr beroende av just dina behov och möjligheter, då även provtagningen är individanpassad. Vi lägger också stor omsorg om att erbjuda kosttillskott av högsta kvalité, tillsammans med kunskap och individuella råd. Kostnader för ev tillskott tillkommer också.

UTÖKAD FUNKTIONS- OCH KLOSTERMEDICIN

Ofta ger dr Torbjörn råd att också boka besök hos vår Hälsopedagog Maria för att få ingående hjälp och stöd i livsstilsförändringar som gäller sömn, kost, rutiner, tankar, andning, stress osv. Ett sådant besök ligger utanför paketpriset och tillkommer efter dina personliga val.

 

OSTEOPATI

Linda Gerhardt

 • Nybesök 60 min 1 150 kr.

  Innan första besöket gör jag en analys utifrån svaren du gett innan (vad du vill ha hjälp med, din nuvarande situation samt historia såsom operationer eller trauman). Vid första besöket gör jag en grundlig undersökning av din hållning, kroppens rörelseomfång och rörelsemönster. Jag diagnostiserar symptom och dess kompensationen och behandlar manuellt (med händer). Rådgivning om vad du själv kan bidra med har ofta en stor betydelse.

 • Återbesök 40 min 850 kr.

  Vid återbesök uppdaterar jag behandlings diagnosen utifrån hur din kropp har reagerat och behandlar därifrån. Vi går igenom dina egna intryck och reflektioner. Vid behov får ni möjlighet att boka in tider hos Torbjörn eller Maria för att täcka in den bredd som behövs.

 • Rörelseanalys och gå/löpträning 20 min 400 kr.

  Genom din hållning och rörelsemönster lär jag dig att finna en lättnad i vardagen, hur du kan skingra invanda mönster, och sträva efter en naturlig hållning med god balans som begränsar spänningsvärk.

 • Telefonkonsultation 20 min 400 kr.

CHRISTIAN TRAUMA RELEASE

Maria Collinder

 • Nybesök 90 min 1 150 kr.

  Vid första besöket samtalar vi utifrån ett förifyllt frågeformulär/matrix som du har fått i god tid före besöket. Vi både samtal och arbetar praktiskt med behandling utifrån just dina behov. Efter första besöket känner du din kropp något mer, på ett nytt sätt. Du kommer framför allt att börja uppleva skillnaden på när din kropp är i ett sk sympatiskt, lite mer aktivt, påslag, jämfört med ett parasympatiska och mer avslappnade. Du kommer att få övningar som redan efter första besöket syftar till mer balans och återhämtning. Vi avslutar med ett litet eftersamtal och vila. Efter första besöket vet du om Christian Trauma Release är något som passar dig och dina behov.

 • Återbesök 60 min 850 kr.

  Vid återbesöket återkopplar vi till din upplevelse av första behandlingen, vad som skett för dig därefter i din vardag och möter upp dig där du är just nu. Vid behov finns också möjlighet att boka in tider hos Torbjörn eller Linda för att ev täcka in en bredd som ev behövs för just dina behov, i din hälsoresa.

HÄLSOPEDAGOG OCH NÄRINGSTERAPEUT

Maria Collinder

 • Konsultation 60 min 850 kr.

  Utifrån Funktions- och Klostermedicinskt synsätt samtalar vi om vikten av en hälsosam livsstil och vad en hälsosam livsstil betyder för just dig och dina förutsättningar? Det kan handla om kost/näring, stresshantering, andningens betydelse för hälsan, relationer och kommunikation eller vad ett liv med ökad andlig medvetenhet kan innebära. Jag ger dig råd och inspiration och övningar och vi kan arbeta såväl förebyggande, behandlande som i rehabiliteringssyfte.

 • Samtal andlig livsstil 60 min 850 kr.

  Längtar du efter ett mer andligt liv? Funderar på hur det skulle kunna se ut för just dig och den du är? Kanske känner du att du skulle vilja få mer andlig praktik in i din vardag, göra den till en naturlig del av din vardag? Alla dessa frågor möter vi upp och och utifrån dig, ditt liv och din längtan ger jag dig råd och vägledning och om du önskar praktiska redskap som meditationstekniker som passar för dig, bön om det är vad du längtar efter och jag kan ge råd om andlig litteratur.

 • Telefonkonsultation 20 min 400 kr.

FLOATING

För tillfället är vår Floating stängd!

 • Floating 45 min 495 kr.
 • Floating 90 min 695 kr.

  Endast vid vana av floating.

 • Floating Klippkort 3 x 45 min 1 300 kr.

 • Floating Klippkort 10 x 45 min 4 455 kr.

 • Floating 45 min med efterföljande samtal 60 min 1 195 kr.

 • Floating 45 min med efterföljande behandling 60 min 1 195 kr.

Följande ingår; Lån av handduk, Öronproppar, Tvål, Schampo
och Balsam från Maria Åkerberg (MÅ) Kroppslotion MÅ, Te och Frukt.

ÄR DET DYRT MED FUNKTIONSMEDICIN?

Är det dyrt med Funktionsmedicin? Finns det ett pris på livskvalité? 

Prisnivån speglar vårt arbetssätt med långa konsultationen och mycket för- och efterarbete. Detta då varje individ är unik och inte faller under en viss grupp med en förutbestämd behandlingsmodell. 

Alla kostnaderna för våra behandlingar, provtagningar och tillskott blir synliga då de inte subventioneras av skattemedel. Vi lägger stor omsorg på att erbjuda kosttillskott av absolut högsta kvalité tillsammans med kunskap och individanpassade råd.

Beroende på din motivation och kraft kan du med vår hjälp göra mycket själv, då rådgivning är en stor del i våra behandlingar. Vårt mål är att finna orsaker till din ohälsa, ge stöd för att du ska återfå hälsan, samtidigt ge dig vad du behöver för en hållbar hälsa. En investering för livet.